MALENTÉS O RETORN AL PASSAT?

Posted: Abril 20, 2012 in Comissió permanent

                     MALENTÉS O CENSURA?

El passat divendres 13 d’abril, el moviment 15-M de Vilassar de Mar havia organitzat una sessió de videofòrum al Centre Cívic del passeig. El documental triat per a la ocasió era “Interferències”, una lúcida reflexió sobre la crisi global, que ha estat projectada a nombrosos llocs, i en alguns d’ells amb suport institucional de l’ajuntament corresponent, com és el cas de Sant Cugat. Es va estrenat a dos cinemes de Barcelona, en concret l’Alexandra i el Girona. Comptàvem, a més, amb la presència d’en Dani Gómez-Olivé, membre de l’Observatori del deute en la Globalització (ODG). La cita era molt interessant,… però no ha estat possible.

Uns dies abans, la regidora de Benestar Social del nostre Ajuntament acompanyada per un funcionari municipal, es presentaven al Centre Cívic i instaven als seus responsables a impedir l’organització d’aquest tipus d’actes. La raó esgrimida era “que es tractava d’un tema polític” (!¡). Tot això ho vam saber el mateix dia del passi de la pel·lícula, sense temps a reaccionar i davant de l’estupefacció dels membres de la ODG convidats i de la gent que havia acudit a la convocatòria.

A l’endemà, i desprès d’haver estat interpel·lat per un company a través de Facebook, en Laureà Folch, regidor de Comunicació i Atenció i al Ciutadà, ens contesta que tot ha estat un malentès i que el problema era simplement que no havíem demanat els permisos corresponents. I ens “recomana” que no carreguem les tintes amb termes com censura o manipulació.

Al mateix temps, ens assabentem que des de l’Ajuntament s’havia contactat amb el director de la pel·lícula, en Pablo Zareceansky, per donar-li explicacions de la prohibició del passi previst.

Fins aquí, la cronologia dels fets.

I ara, se’ns acudeixen moltes preguntes.

On està el malentès? Ho van dir molt clar quan es van presentar al Centre Cívic per prohibir el passi. Era per motius polítics. No ho diem nosaltres. Ho diuen els responsables del centre, que es van sentir, fins i tot, amenaçats.

Quin malentés? Fa més d’un mes tenim la sala llogada i en cap moment la Junta del Centre Cívic, que són qui s’encarreguen del tema, ens va dir que calia presentar una instància. És més, sabem que es fan actes privats sense necessitat d’instàncies. Hi ha, doncs, tracte desigual segons qui demana la sala?

I perquè no es van posar en contacte amb nosaltres per comunicar-nos la necessitat de demanar permís? Tenen la nostra adreça del blog, coneixen el nostre Facebook, disposen del nom i el telèfon d’alguns membres del moviment. Fins i tot han adreçat al seu domicili alguna carta en resposta a una instància presentada no fa gaire temps.

I perquè truquen per donar explicacions al director de la pel·lícula i no als organitzadors de la xerrada? Potser perquè s’adonen del ridícul que acaben de fer?

És més important una normativa municipal, que per cert no hem estat capaços de trobar a la pàgina web de l’Ajuntament, que els drets constitucionals de reunió i expressió?

Aquest equip de govern ha canviat la legalitat vigent sense avisar, i ara els ciutadans ja no podem parlar de política?

Portem a prop d’un any suportant les repetides prohibicions de l’Ajuntament per utilitzar locals del poble per fer les nostres activitats. Ara havíem llogat, previ pagament d’una quota mensual que sufraguem nosaltres mateixos, els locals del Centre Cívic. Era un esforç que valia la pena. Aquesta prohibició vol dir que, encara i pagant un lloguer, no podem organitzar actes sense el permís previ de l’Ajuntament? I si ho féssim a casa d’algú? També caldrien permisos perquè es tracta de temes polítics?

Instem a l’equip de govern a que doni resposta a aquestes qüestions. Mentre no ho faci amb claredat i no amb la excusa fàcil del malentès per a nosaltres el que ha passat és un clar cas de censura per motius polítics.

I aprofitem per reclamar el nostre dret a l’ús lliure dels locals municipals que en definitiva són, com bé diu el seu nom, propietat del poble i no dels funcionaris de torn.

                         Vilassarencs, malentès o simplement censura?

                             Vosaltres teniu la paraula.

Moviment 15M de VdM

Vilassar, 20 d’abril de 2012

Anuncis
Comentaris
  1. Marta ha dit:

    CENSURA !
    Endavant !

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s